Blogger
Image default
Bedrijven

Incassobureau NO CURE NO PAY

Incassobureau No Cure No Pay

Actief zijn zijn ze overal, die MKB ondernemers.  In de bouwsector, de horeca, de financiële dienstverlening, enzovoort. Een van de voorouders heeft het bedrijf vaak opgericht. Een familiebedrijf noemen ze dat dan .  Deze bedrijven kunnen al tientallen zo niet honderden jaren oud zijn.  Soms komen dergelijke bedrijven  dan in gevaar door economische ontwikkelingen. Dit is de laatste jaren bijvoorbeeld gebeurd in de landbouwsector. Europese wetgeving heeft er voor gezorgd dat veel boeren in de problemen kwamen. Het voortzetten van het bedrijf is vervolgens problematisch, er zijn geen opvolgers. De crisis veroorzaakte daarop ook veel probleemgevallen onder de MKB ondernemingen. De bonnen werden dan steeds later betaald. Veel bedrijven zijn hierdoor in het verleden failliet gegaan. Overgaan tot een No Cure No Pay Incassobureau wordt tegenwoordig ook veel gedaan. Krediet is daarna niet meer nodig of in ieder geval minder.

Een failliete debiteur kan niets meer betalen. 

Degene die dan als eerste actie onderneemt, wordt ook als eerste betaald.

No Cure No Pay, is dan de standaard werkwijze van de incassopartij.  Wordt er niets geïncasseerd dan betaald je daarna ook niets.

Kleine rekeningen kunnen ook ter incasso aangeboden worden. Er worden dan meestal geen dossierkosten meer vooraf berekend.

Een procedure bij de rechter is ook mogelijk als de schuldenaar  alsnog niet betaalt.  Een betaling kan daarop op die manier wellicht geforceerd worden. Beslaglegging op een voertuig is vervolgens ook mogelijk.  Het griffierecht is de laatste jaren echter meer dan verdrievoudigd.

Wanneer debiteur daarna met de noorderzon is vertrokken. Dan kan de incassopartij door onderzoek vaak achter zijn of haar adres komen. Bij een goed incassobureau wordt daarvoor daarop niets extra’s berekend.

Ook met debiteurenbeheer kan Een incassokantoor de ondernemer daarop van dienst zijn. Een pre inacasso is een goedkoop en effectief middel.  De kosten variëren per incassobureau.

Online een opdracht aanbieden bij een Incassobureau No Cure No Pay

Wanneer de MKB’er zijn keus daarop heeft gemaakt. Om zijn openstaande rekening vervolgens ter incasso aan te bieden. Bij het factuur zal de nota ingediend moeten worden. Bij een goed incassobureau kan dit ook online. Er moet een online account aangemaakt worden. Waarna de openstaande bon daarop online kan worden ingediend. Vervolgens gaat de gerechtsdeurwaarder met het dossier aan de slag.  De schuldenaar  krijgt vervolgens ook nog incassokosten te betalen. Wettelijke eisen bepalen vervolgens hoeveel er in rekening gebracht mag worden. Als er door debiteur betaald is. Met de onderneming wordt vervolgens zo snel mogelijk afgerekend. Wanneer de schuldenaar  daarna alsnog weigert te betalen. Dan is een gerechtelijke procedure bij de rechter nog een mogelijkheid. Dit kan vervolgens hoge kosten met zich meebrengen. Je moet je vervolgens dus altijd goed afvragen of je het dat waard vind.

Voor meer info : http://www.billincasso.nl/nl/incassobureau-no-cure-no-pay.html